04.04.2024 vesti

LEONI Srbija partner na skupu studenata industrijskog menadžmenta

Stručnjaci komapnije LEONI su kroz dve radionice studentima približili problematiku kriznog menadžmenta i izazove sa kojima se suočavaju kompanije u auto-inustriji

Kompanija LEONI Srbija bila je partner udruženju ESTIEM, koje okuplja studente Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, na međunarodnom skupu pod nazivom "Be a Crisis Manager for 5 days powered by LEONI", koji je od 25. do 29. marta 2024. održan u Beogradu. Dogašaj je okupio oko 25 studenata iz Nemačke, Turske, Rusije i Srbije. Kompanija LEONI je za učesnike pripremila dva stručna događaja. 

Kako se definiše krizni menadžment, kako se priprema za krizu, kako se to radi u auto industriji, kao i mnogo primera rešenih kriznih situacija - studenti su imali prilike da čuju na radionici koju je održala naša menadžerka Sistema kvaliteta, audita i metoda Đina Stojiljković. Studenti su iskazali oduševljenje nadahnutim Đininim predavanjem, zatim zadovoljstvo što su imali priliku da nauče nešto novo, a imali su i veliki broj pitanja na koja im je strpljivo odgovarala koleginica Đina Stojiljković.

Drugi događaj bio je studija kriznog slučaja. Kako organizovati letnji godišnji odmor za sve zaposlene, a da proizvodnja ne bude zaustavljena nijednog trenutka – ovo je bio zadatak koji je studentima postavio naš tim iz LEONI fabrike u Kraljevu: Jelena Paunović, lead expert za kontinuirano unapređenje i Nikola Nikolić, projekt menadžer. 

Rešavajući studiju slučaja dva sata su mlade kolege rotirale timove, računale troškove... Osim što smo se svi dobro zabavili i pokrenuli moždane vijuge, svima je i postalo jasno da u realnom poslovnom životu kriza može da se pojavi i tamo gde je najmanje očekujete.

Od učesnika manifestacije ESTIEM mogli smo čuti mnogo pohvalnih reči za nastup kompanije LEONI – kažu da su im naše radionice bile najzanimljivije jer su ih suočile sa bezbroj primera iz života jedne kompanije, koji teoretska znanja dovode na težak ispit. 

Kontakt

Bojana Stamenković

Viši specijalista za komunikacije

Radmila Vesković

Ekspert za komunikacije