22.02.2024 vesti

LEONI Srbija je jedan od pet najvećih srpskih izvoznika

Kompanija LEONI Srbija je prošle godine izvezla proizvode vredne 489 miliona evra i time se našla među 5 najvećih srpskih izvoznika

Prema podacima Ministarstva finansija Republike Srbije objavljenim u analizi „Tekuća makroekonomska kretanja“, kompanija LEONI Srbija nalazi se na petom mestu među srpskim izvoznicima. Generalni direktor LEONI Srbija Miloš Manić kaže da je vrednost izvoza povećana i da je to veliki uspeh: 
-  Ponosni smo što smo već nekoliko godina u grupi najvećih srpskih izvoznika.  Ovaj rezultat je još vredniji ako se zna da se LEONI bavi proizvodnjom, više od 50% vrednosti našeg proizvoda je novostvorena vrednost. Izvezemo sve što proizvedemo, naš izvoz je duplo veći od našeg uvoza, tako da Srbiji obezbeđujemo čist devizni priliv. 
Osim toga, LEONI sarađuje sa više od 700 domaćih dobavljača kojima godišnje obezbedi promet od 41 milion evra. Po osnovu poreza i doprinosa LEONI godišnje u budžet Srbije uplati više od 48 miliona evra. 
-  LEONI u ovom trenutku zapošljava oko 12.500 ljudi i najveći je industrijski poslodavac u Srbiji. Ponosni smo što svi mi radimo za kompaniju koja je toliko značajna za našu zemlju. Svako od zaposlenih dao je svoj doprinos dobrim rezultatima koje smo ostvarili prošle godine i što, uprkos svim izazovima, predstavljamo jednog od najznačajnijih činilaca srpske privrede – zaključuje generalni direktor Miloš Manić. Prema podacima Ministarstva finansija, ovo je lista najvećih izvoznika:

Kontakt

Bojana Stamenković

Viši specijalista za komunikacije

Radmila Vesković

Ekspert za komunikacije