21.03.2024 vesti

Kontinuitet na čelu LEONI Grupe

Ugovor Klausa Rinerbergera, izvršnog direktora, produžen do kraja 2027. godine – Racionalizacija Izvršnog odbora na tri člana

Nadzorni odbor se fokusira na kontinuitet rukovodećeg kadra LEONI Grupe: Kontrolno telo će produžiti ugovor našem izvršnom direktoru Klausu Rinerbergeru (60) do kraja 2027. godine

„LEONI je na dobrom putu da se ponovo vrati poslovnom uspehu nakon finansijskog restrukturiranja tokom leta 2023. godine. Mere koje je pokrenuo i ubrzao izvršni direktor Klaus Rinerberger za povećanje efikasnosti i oporavak kompanije moraju se dosledno nastaviti“, naglašava Fridrih Rojtner, predsednik Nadzornog odbora. „Uvereni smo da će Klaus Rinerberger, zajedno sa menadžment timom i ne samo zahvaljujući podršci brojnih posvećenih zaposlenih, dugoročno učiniti kompaniju profitabilnijom. Stoga je Nadzorni odbor oduševljen što ga može imenovati za izvršnog direktora još skoro četiri godine."

Nadzorni odbor je takođe odlučio da Ingu Špengleru (51), glavnom operativnom direktoru (COO – Chief Operating Officer), produži mandat. Njegov ugovor će takođe trajati do kraja 2027. godine. Dr. Harald Nipel (60) nastaviće svoju ulogu člana Izvršnog odbora i finansijskog direktora do aprila 2026. i stoga će nadgledati i biti odgovoran za pripremu finansijskih rezultata za fiskalnu 2025. godinu. „Radujem se nastavku intenzivne saradnje sa mojim kolegama Ingom i Haraldom, gde ćemo u Izvršnom odboru nastaviti da vodimo našu kompaniju napred – ka uspehu. Imamo još mnogo toga da uradimo i nastavićemo putem koji smo nedavno zajedno započeli“, kaže Klaus Rinerberger, zadovoljan ovim odlukama.

Pored toga, Nadzorni odbor odlučio je da smanji broj članova Izvršnog odbora sa četiri na tri člana u okviru racionalizacije kompanije. Shodno tome, ugovor sa dr. Ursulom Birnert, glavnom direktorkom ljudskih resursa i direktorkom rada, neće biti produžen, što je obostrani dogovor. Ona će napustiti kompaniju tokom leta kako bi prihvatila nove profesionalne izazove. "Želeli bismo da se izričito zahvalimo dr Birnert na njenom predanom radu u proteklih nekoliko godina. Zajedno sa njom uspeli smo da konstruktivno oblikujemo transformaciju kompanije LEONI u interesu naših zaposlenih tokom izuzetno teške faze", kaže Fridrih Rojtner.

Odgovornosti koje su prethodno bile u oblasti glavnog direktora ljudskih resursa biće prebačene na ostale članove Izvršnog odbora: U budućnosti će izvršni direktor Klaus Rinerberger biti odgovoran za ljudske resurse, dok će druga dva korporativna departmana, RCS - Rizik, usklađenost i održivost i Nekretnine, svoje izveštaje dostavljati finansijskom direktoru dr. Haraldu Nipelu.

Kontakt

Bojana Stamenković

Viši specijalista za komunikacije

Radmila Vesković

Ekspert za komunikacije